Super snel klaar en lékker......

Eén van onze favoriete maaltijdsoepen. Arabische Auberginesoep. 

Heerlijk en super snel klaar en dat is wel zo gemakkelijk na een drukke werkdag of in een lui weekend. Lekker met geroosterd Turks brood en verse koriander.

Wat heb je nodig:

  • 1 Rode ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • 2 Aubergines
  • 1 Kaneelstokje
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1.2 Liter water
  • 500 ml. Gezeefde tomaten
  • 2 Groentebouillonblokjes
  • 400 gr Kikkererwten
  • 1 tl Harissa
  • 1 Bosje koriander
  • 1 Turks brood

Bereiding:

  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn snijden
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Pluk de blaadjes koriander.
  • Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Schenk de soep in de kommen en bestrooi het met de koriander. Serveren met het brood.

Eetsmakelijk.